Bedrijven met dit beroep:

Medewerker horeca

Een horecamedewerker zorgt ervoor dat bezoekers het naar hun zin hebben en correct bediend worden. De taken van een horecamedewerker zijn onder andere gasten verwelkomen en naar de juiste plaats begeleiden, bestellingen opnemen, eten bereiden en eten en drank opdienen.

Waar kun je werken?
Je kunt bijvoorbeeld werken in een hotel, restaurant, recreatiepark, café, bar, club, cinema, cafetaria.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Bezoekers verwelkomen en naar hun plaats begeleiden;
  • Bestellingen opnemen en eten en drank opdienen;
  • Bestellingen klaarmaken in de keuken;
  • De kassa bedienen, eten en drank verkopen;
  • De telefoon opnemen en reservaties noteren;
  • Vragen van bezoekers beantwoorden en problemen oplossen;
  • Betalingen aannemen;
  • De zaak op voorhand klaarmaken voor bezoekers en achteraf schoonmaken.

Interessegebied

Horeca Bakkerij en Recreatie (HBR)

Niveau

Entree, Geen opleiding vereist, MBO 2, MBO 3, MBO 4, VO (mavo, havo, vwo)

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*
Search
Close this search box.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant