Bedrijven met dit beroep:

Horecamedewerker

Geniet je van de hectiek in een drukke keuken, heb je aandacht voor je gasten en vind je het leuk om met mensen én eten te werken?

Als horecamedewerker ben je verantwoordelijk voor het bereiden van mooie en smakelijke gerechten, zit je zo nu en dan achter de kassa om de klant te helpen bij het afrekenen van een maattijd en zorg je natuurlijk altijd voor een schone en veilige werkomgeving.

Waar kun je werken?
Je kunt bijvoorbeeld werken in een hotel, restaurant, recreatiepark, café, bar, club, cinema, cafetaria en bij winkels met een horecagelegenheid (bijv. bij grotere tuincenrtra, woon/interieurwinkels, etc).

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Bezoekers verwelkomen;
  • Bereiden van gerechten;
  • Draaien van de kassa;
  • Schoonhouden van tafels, koffiemachines en je werkomgeving;
  • Vragen van bezoekers beantwoorden en problemen oplossen.

Interessegebied

Dienstverlening en Producten (D&P), Economie en Ondernemen (E&O), Horeca Bakkerij en Recreatie (HBR)

Niveau

Geen opleiding vereist, MBO 2, MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

In Zuidoost-Brabant
van vmbo naar beroep, bedrijf en mbo