Bedrijven met dit beroep:

29 januari
Sondervick College Veldhoven
5 februari
De Rooi Pannen en Stedelijk College
21:15

Horecamedewerker

Een horecamedewerker werkt in een restaurant, café, lunchroom of hotel. Jij zorgt ervoor dat gasten zich welkom voelen en goed geholpen worden. Je neemt bestellingen op, brengt eten en drinken en zorgt dat alles netjes en gezellig blijft. In de horeca is het vaak druk, maar dat maakt het juist leuk en afwisselend. Je werkt veel met mensen en geen dag is hetzelfde.

Waar kun je werken?
Je kunt werken in restaurants, cafés, snackbars, lunchrooms, hotels, vakantieparken of bij cateringbedrijven. Soms werk je in de bediening, soms in de keuken of achter de bar. Je werkt vaak in een team met collega’s.

Welke vaardigheden heb je nodig?

  • Klantvriendelijk en gastvrij zijn.
  • Goed kunnen samenwerken.
  • Snel en netjes kunnen werken.
  • Goed kunnen luisteren en onthouden.
  • Stressbestendig zijn.
  • Flexibel zijn met werktijden.
  • Verantwoordelijk omgaan met eten en drinken.
  • Een actieve houding hebben.

 
Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Gasten welkom heten en een plek geven.
  • Bestellingen opnemen en doorgeven.
  • Eten en drinken klaarmaken of uitserveren.
  • Tafels afruimen en schoonmaken.
  • Zorgen dat de werkplek netjes en hygiënisch blijft.
  • Afrekenen met gasten.
  • Helpen bij voorbereiden van eten of drankjes, afhankelijk van je werkplek.

Interessegebied

Dienstverlening en Producten (D&P), Economie en Ondernemen (E&O), Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)

Niveau

Geen opleiding vereist, MBO 2, MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

In Zuidoost-Brabant
van vmbo naar beroep, bedrijf en mbo