Bedrijven met dit beroep:

Slijper/Straler

Draag jij graag bij aan het afleveren van een fantastisch product, heb jij oog voor detail en draai jij je hand er niet voor om om aan verschillende projecten te werken? Dan is dit beroep iets voor jou!

⚙️ Een slijper/straler is een professional die verantwoordelijk is voor het voorbereiden en bewerken van oppervlakken van materialen, vaak door middel van stralen en slijpen. Een slijper/straler werkt met verschillende gereedschappen en technieken om de oppervlakte van materialen te behandelen. Het stralen wordt vaak gebruikt om roest, verf, corrosie en andere ongewenste materialen van oppervlakken te verwijderen. Slijpen omvat het gebruik van slijpmachines om materialen te vormen, glad te maken of te snijden.

Waar je kunt werken?
🛠️ Slijpers/stralers kunnen werkzaam zijn in verschillende industrieën, waaronder metaalbewerking, scheepsbouw, constructie, automotive, en algemene fabricage. Ze kunnen werken in werkplaatsen, fabrieken, scheepswerven, en andere productieomgevingen.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Voorbereiding van oppervlakken: Verwijderen van roest, verf, corrosie en andere ongewenste materialen van oppervlakken om ze voor te bereiden op verdere verwerking of coating.
  • Slijpen: Gebruik van slijpmachines om materialen te vormen, glad te maken, of te snijden volgens specificaties.
  • Kwaliteitscontrole 🔍: Controleren van de oppervlaktekwaliteit na stralen en slijpen om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de vereiste normen.
  • Veiligheid 👷: Toepassen van strikte veiligheidsmaatregelen bij het werken met straal- en slijpmachines om persoonlijk letsel en schade aan apparatuur te voorkomen.
  • Samenwerking: Mogelijk samenwerken met andere productiepersoneel, ingenieurs en inspecteurs om ervoor te zorgen dat het werk aan de vereiste specificaties voldoet.

Deze functie vereist vaak fysieke kracht, aandacht voor detail en kennis van verschillende materialen en gereedschappen. Het is ook belangrijk om bekend te zijn met veiligheidsprocedures en -voorschriften met betrekking tot het gebruik van straal- en slijpmachines.

Interessegebied

Produceren Installeren en Energie (PIE)

Niveau

MBO 2, MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*
Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant