Bedrijven met dit beroep:

Automonteur (allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen)

Kun jij aan niets anders denken dan aan landbouwmachines en werktuigen? Is een dag voor jou geslaagd als je de hele dag gesleuteld hebt en zie je uitdagingen als kansen? Dan is monteur worden, wellicht iets voor jou.

Je bent samen met je collega’s in de werkplaats te Geldrop verantwoordelijk voor het repareren, onderhouden, (ver)bouwen en verbeteren van landbouwmachines en -apparatuur, zoals tractoren, graafmachines, werktuigen, handmachines, vrachtwagens en andere machines die binnen ons bedrijf worden gebruikt.

Onze monteurs voeren verschillende taken uit, zoals het diagnosticeren van problemen en storingen aan machines, het repareren of vervangen van defecte onderdelen, het uitvoeren van periodiek onderhoud en het installeren van nieuwe onderdelen of accessoires. Daarnaast leer je als monteur ook het oplossen van problemen met hydraulische systemen, elektrotechnische systemen en andere technische systemen in de machines.

Als monteur moet je in staat zijn om technische tekeningen en handleidingen te lezen en begrijpen. Je maakt gebruik van handgereedschap, meetinstrumenten en elektronische diagnose-apparatuur om machines en apparatuur te onderzoeken en problemen te identificeren. Daarnaast test je de gerepareerde machines uit om er zeker van te zijn dat ze correct functioneren voordat ze terugkeren naar de chauffeur. Als monteur moet je verder op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en technieken in de natuursector om up-to-date te blijven met de nieuwste machines en apparatuur.

Naast technische vaardigheden moet je als monteur ook goede communicatieve vaardigheden hebben. Je moet in staat zijn om op een duidelijke en beknopte manier te communiceren met leveranciers en collega’s over technische problemen en oplossingen. Het is ook belangrijk dat je als monteur je bewust bent van veiligheids- en milieurichtlijnen en deze strikt volgen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.Jouw inzet is medebepalend voor de veiligheid en het aangenaam rijden van ons machinepark. Een machinepark waar wij als Van Stipdonk Landschapsinrichting trots op zijn!

Voor meer informatie kijk op www.vanstipdonk.nl/vacatures

De opleiding die hier o.a. bij past is: Monteur mobiele werktuigen bij Somma College en Gilde opleidingen

Interessegebied

Groen, Mobiliteit en Transport (M&T), Produceren Installeren en Energie (PIE)

Niveau

MBO 2, MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

MBO's met opleidingen voor dit beroep

Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant