Van vlees tot groenten en van vis tot brood. Je zorgt dat ze er prachtig bij liggen in de winkel en geeft klanten goede adviezen. Verkopen is je doel!
Als medewerker vers bereid en verkoop je versproducten. Je staat de klanten te woord en geeft advies over de manier waarop ze de producten het lekkerste kunnen klaarmaken. Omdat voedselveiligheid een belangrijk onderdeel van jouw werk is, werk je veilig en hygiënisch. Dat betekent dat je ook een rol hebt bij het schoonmaken van de winkel. Je bent het visitekaartje van het bedrijf of de afdeling en zorgt ervoor dat klanten graag terug komen. Klantvriendelijkheid, servicegerichtheid en oog voor detail zijn daarom heel belangrijke eigenschappen. Als je het leuk vindt om met verse voeding te werken en met klanten om te gaan dan is dit voor jou een leuk beroep.
Waar kun je werken?
Een bedrijf waar verse producten worden klaargemaakt. Denk daarbij aan een ambachtelijke slagerij, poelier, supermarkt, viswinkel of groentewinkel.
Wat zijn je belangrijkste taken?
Dienstverlening en Producten (D&P), Economie en Ondernemen (E&O)
Entree, Geen opleiding vereist, MBO 2