Bedrijven met dit beroep:

Kraanmachinist Cultuurtechniek – Natuurbeheer

Als kraanmachinist is het belangrijk dat je gek bent op graafmachines en ze ook graag wilt onderhouden. Een beetje “boerenverstand” en logisch nadenken is wel handig.

Als kraanmachinist cultuurtechniek ben je uiteindelijk verantwoordelijk voor het bedienen van een graafmachine om landschappen te creëren, te onderhouden of te herstellen. Cultuurtechniek is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar activiteiten die zijn gericht op het creëren en onderhouden van landschappen die geschikt zijn voor menselijke bewoning of gebruik.

Als kraanmachinist cultuurtechniek word je ingezet voor het uitvoeren van grondwerken, zoals het graven van sloten, poelen of het egaliseren van terreinen in de natuur en landschappen. Je gaat ook leren infrastructurele voorzieningen aan te leggen, zoals wegen, rioleringen, waterwegen en drainage.

Daarnaast leer je ook onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan landschappen, zoals het maaien van bermen, snoeien van bomen en het verwijderen van afval. Je moet daarbij in staat zijn om de machine op een veilige en efficiënte manier te bedienen en de juiste procedures te volgen om ongelukken te voorkomen.

Als kraanmachinist cultuurtechniek moet je ook kunnen werken volgens de geldende veiligheids- en milieuvoorschriften, en in staat zijn om te communiceren met andere leden van het team en opdrachtgevers. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste training en certificaten hebt om een kraanmachinist te mogen zijn en dat je je vaardigheden blijft ontwikkelen om op de hoogte te blijven van de laatste technologieën en technieken in de cultuurtechniek.

Je werkt bij ons vooral voor natuurorganisaties, waterschappen, bosgroepen, overheden en bedrijven in bos-, landschapsonderhoud en verricht daardoor werkzaamheden in bijzondere landschappen.

Doordat we ons eigen uitgebreide machinepark onderhouden, optimaliseren, modificeren én de deskundigheid van onze mensen, zorgt dit voor veel afwisseling, zelfstandigheid en werkplezier.

Kortom: Je werkt mee, met je collega-landschapsinrichters, aan de aanleg, het onderhoud en renovatie van onze natuurlijke omgeving.

Landschapsinrichting is wat we doen!

De opleiding die hier o.a. bij past is: Machinist Grondverzet bij Somma College, Gilde opleidingen of Koning Willem I college

Interessegebied

Groen, Mobiliteit en Transport (M&T)

Niveau

MBO 2, MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

MBO's met opleidingen voor dit beroep

Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant