Bedrijven met dit beroep:

Jongerenwerker

Een jongerenwerker regelt allerlei leuke dingen voor kinderen en jongeren, vooral nadat de schoolbel is gegaan. Het idee is om hun vrije tijd op een goede manier te vullen. De jongerenwerker bouwt een goede band op met de jongeren en soms stelt hij gewoon duidelijke regels op over hoe iedereen zich moet gedragen in het buurthuis of het jongerencentrum. Als iemand die regels niet volgt, moet de jongerenwerker op een slimme manier ingrijpen zodat het niet nog een keer gebeurt.

Goed kunnen praten en luisteren is mega belangrijk voor een jongerenwerker, omdat hij veel praat met allerlei jongeren. Als je een goede klik hebt, durven jongeren vaak ook lastige dingen met je te bespreken.

Een jongerenwerker werkt met jongeren uit verschillende culturen. Naast het regelen van activiteiten, helpt hij ook met persoonlijke problemen en keuzes over werk of opleiding. Als er echt iets moeilijks aan de hand is, kan hij jongeren doorverwijzen naar een dokter of iemand van het maatschappelijk werk. De activiteiten die hij regelt zijn niet alleen maar voor de lol, soms zijn ze ook leerzaam. Denk bijvoorbeeld aan informatiebijeenkomsten over drugs of lessen over solliciteren.

Een jongerenwerker komt vaak voor nieuwe situaties te staan, zowel met de jongeren als met de activiteiten, maar hij blijft altijd hetzelfde in zijn aanpak. Hij zorgt er ook voor dat de sfeer in de groep goed blijft, overlegt met collega’s en doet wat eenvoudige administratieve taken.

Interessegebied

Zorg en Welzijn (Z&W)

Niveau

MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

MBO's met opleidingen voor dit beroep

Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant