Bedrijven met dit beroep:

Expeditie medewerker

Het woord expeditie is afkomstig uit het Latijn en betekent “onderneming, veldtocht”. Bij bedrijven heeft deze term vooral betrekking op het vervoeren of bewegen van goederen. Als expeditiemedewerker ben je over het algemeen verantwoordelijk voor verwerken van goederen. Meestal werk je op een vaste locatie. Zoals een groot magazijn of rangeerterrein. Bij het expeditiebedrijf komen goederen binnen. Vaak worden deze goederen bewerkt, gemonteerd of herverpakt om vervolgens weer verstuurd te worden. Als expeditiemedewerker zorg je ervoor dat deze goederen op de juiste manier worden ontvangen, opgeslagen en verzonden.

Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden:

  • Laden en lossen van vracht. Maken en verwijderen van labels.
  • Verpakken of monteren van producten.
  • Controleren en inruimen van goederen.

Bij sommige functies werk je alleen met je handen en is het werk heel fysiek. Bij andere bedrijven kan het zijn dat je gebruik maakt van hef- en reachtrucks om goederen in- en uit te laden of te vervoeren naar een opslag- of bewerkingslocatie. Maar het kan ook zo zijn dat je andere voertuigen of apparaten gebruikt om goederen te verplaatsen en op te slaan.

Afhankelijk van de werkzaamheden moet je soms over bepaald certificaten beschikken. Maar bij sommige bedrijven kan je meteen aan de slag.

Interessegebied

Mobiliteit en Transport (M&T)

Niveau

MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*
Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant