Gratis gastles Mars voor vmbo-leerlingen

AAN DE SLAG MET CHOCOLADE

In Veghel staat de grootste chocoladerepenfabriek ter wereld. Bij Mars Nederland rollen elke dag zo’n 12 miljoen repen van de band. Er werken ruim 1.200 mensen, van wie de helft in de productie (in 5-ploegendienst) en de helft op kantoor of bij de technische dienst. In deze gastles kunnen de leerlingen kennismaken met de mogelijkheden bij dit Amerikaanse bedrijf. Jongeren die graag in de keuken hobbyen, kunnen aan de slag in de repenproductie. En voor de meer technisch georiënteerde leerlingen zijn er kansen op bijvoorbeeld de verpakkingsafdeling of in de technische dienst.

Eddy van Zoggel geeft de informatie over het bedrijf, de bedrijfstak, het productieproces en de interne opleidingsmogelijkheden. Zo biedt Mars Nederland in samenwerking met het Koning Willem I College een tweejarige opleiding procesoperator (Vapro-B) aan. Het bedrijf neemt de opleidingskosten voor zijn rekening.

Hans van Houtum (met een achtergrond als chef-kok) verzorgt de doe-activiteit: een Snickers-reep maken. Dit gedeelte van de gastles ademt de sfeer van het tv-programma Snackmasters. Een onderdeel waar je energie krijgt! En uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

De gastles duurt ca. 90 minuten (of iets afwijkend in overleg). Er is een stroompunt nodig voor het  aansluiten van de apparatuur en een ruimte waar de gastdocenten hun apparatuur en benodigdheden kunnen schoonmaken.

Interesse? Meld je aan!

Decanen en docenten kunnen zich met hun klas (minimaal 20 leerlingen) aanmelden.

Na aanmelding nemen we contact op om de gastles te bespreken. 

>> Ga naar bedrijfspagina Mars Nederland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant