Bedrijven met dit beroep:

Transportplanner

Een transportplanner is een professional die verantwoordelijk is voor het efficiënt organiseren en coördineren van transportactiviteiten binnen een organisatie.

Een transportplanner houdt zich bezig met het plannen en optimaliseren van transportroutes en -schema’s. De belangrijkste doelstellingen zijn het minimaliseren van kosten, het maximaliseren van de efficiëntie en het waarborgen van tijdige leveringen 🚚. De planner moet rekening houden met factoren zoals verkeersomstandigheden, beschikbaarheid van voertuigen, ladingen, en wettelijke voorschriften.

Waar kun je werken?
Transportplanners kunnen werken bij diverse organisaties, waaronder logistieke bedrijven, transportbedrijven, distributiecentra, en productiebedrijven met een eigen wagenpark. Ook zijn er planners actief bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in internationaal transport.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Routeplanning 📅: Ontwikkelen van efficiënte routes voor transportvoertuigen.
  • Coördinatie: Samenwerken met chauffeurs, magazijnmedewerkers en andere belanghebbenden om de transportactiviteiten te coördineren.
  • Optimalisatie: Continu streven naar optimalisatie van transportprocessen om kosten te verlagen en de operationele efficiëntie te verhogen.
  • Communicatie 💬: Onderhouden van communicatie met leveranciers, klanten en interne belanghebbenden om de status van zendingen en eventuele wijzigingen in de planning te communiceren.
  • Documentatie: Verantwoordelijk voor het bijhouden van transportdocumentatie en ervoor zorgen dat alle relevante papieren en vergunningen in orde zijn.
  • Probleemoplossing: Oplossen van onverwachte problemen, zoals vertragingen, voertuigproblemen of wijzigingen in de planning.

Interessegebied

Mobiliteit en Transport (M&T)

Niveau

MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant