Bedrijven met dit beroep:

Schilder

Het schildersvak biedt veel voldoening. Als schilder zorg je ervoor dat zowel oude als nieuwe gebouwen weer strak in de lak komen te zitten. Je kunt samen met je collega’s met trots terugkijken op het geleverde werk. 

Schilderen is een kleurrijk vak, letterlijk en figuurlijk. Als schilder maak je er altijd iets moois van! Bovendien zorg je ervoor dat gebouwen goed onderhouden blijven. Dat maakt het heel afwisselend. Als de schilder langs is geweest zien kozijnen, deuren, wanden en plafonds er weer mooi en strak uit. Ook schilderen we bioscopen, kantoren, nieuwbouwappartementen en winkels. De winkels bevinden zich ook in België en Luxemburg en soms zelfs in Parijs. Je overnacht dan met jouw collega’s in een hotel of B&B.

Wat wordt er van jou verwacht?
Je weet alles van het schildersvak, een klus pak je handig aan en je kunt werken volgens de regels. Met collega’s kun je goed opschieten. Voor problemen zoek je zoveel mogelijk zelf een oplossing. Je kunt een klant adviseren en ook je leidinggevende kan je goed overleggen.

Waar kun je werken?
Bij een bouwbedrijf of gespecialiseerd schildersbedrijf.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Je bereidt je werkplek voor en behandelt de ondergronden;
  • Je brengt verf aan;
  • Je ruimt weer op.

Interessegebied

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)

Niveau

Entree, MBO 2, MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*
Search
Close this search box.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant