Bedrijven met dit beroep:

(Persoonlijk) begeleider

Dankzij jou kunnen mensen die extra zorg en begeleiding nodig hebben, prettig en zelfstandig leven! Als je zorgzaam, sociaal en houdt van aanpakken, dan is dit het beroep voor jou!

Je werkt met mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, dagbesteding of vrije tijd. Je begeleidt hen bij het zelfstandig of semi-zelfstandig wonen, werken en leven. Je werkt in een team en stelt je collegiaal op.  Je regelt van alles voor cliënten bij het wonen, werken en leven.  Je biedt ondersteuning op maat en regelt activiteiten voor een groep cliënten. Je kunt goed samenwerken en je bent geduldig, initiatiefrijk en creatief. Je beschikt over inlevingsvermogen. Je bent een organisatietalent, flexibel en sociaal.

Je werkt met cliënten van allerlei leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking en cliënten van alle leeftijden met een of meerdere ziekten en/of problemen.

Waar kun je werken?
Instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd in onder andere de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorg en maatschappelijke opvang. Welzijnsinstellingen, justitiële instellingen, asielzoekerscentra en ziekenhuizen.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Je helpt ondersteuningsplannen op stellen;
  • Je begeleidt cliënten en hun naasten bij activiteiten;
  • Je helpt bij de persoonlijke verzorging, het huishouden en zelfstandig wonen;
  • Je reageert adequaat bij crisissituaties;
  • Je stemt af met andere ondersteuners.

Interessegebied

Zorg en Welzijn (Z&W)

Niveau

MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*
Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant