Bedrijven met dit beroep:

29 januari
Sondervick College Veldhoven
5 februari
De Rooi Pannen en Stedelijk College
21:15

Medewerker verkoop

Als medewerker verkoop bereid en verkoop je versproducten. Je helpt klanten bij het kiezen van producten en geeft advies over hoe zij deze het beste kunnen klaarmaken. Je werkt veilig en hygiënisch, omdat voedselveiligheid een belangrijk onderdeel van je werk is. Dit betekent dat je ook meewerkt aan het schoonmaken van de werkplek of afdeling. Je bent het visitekaartje van het bedrijf en zorgt ervoor dat klanten graag terugkomen. Klantvriendelijkheid, servicegerichtheid en goed kunnen letten op details zijn belangrijk in dit beroep. Als je het leuk vindt om met verse voeding te werken en contact met klanten te hebben, dan past dit werk goed bij jou.

Waar kun je werken?
Je kunt werken bij bedrijven waar verse producten worden klaargemaakt. Dat kan bijvoorbeeld bij een slagerij, poelier, supermarkt, viswinkel of groentewinkel.

Welke vaardigheden heb je nodig?

  • Je werkt hygiënisch en veilig;
  • Je bent klantvriendelijk;
  • Je kunt goed uitleg geven en advies geven;
  • Je let goed op details;
  • Je kunt samenwerken met collega’s;
  • Je kunt netjes en gestructureerd werken.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Versproducten verwerken;
  • Maaltijden en producten bereiden;
  • Toezien op voedselveiligheid en hygiëne;
  • Artikelen mooi en overzichtelijk presenteren;
  • Klanten helpen en service verlenen;Bestellingen verwerken;
  • Voorraad in de gaten houden en bijhouden.

Interessegebied

Economie en Ondernemen (E&O)

Niveau

Geen opleiding vereist, MBO 2, MBO 3, MBO 4, VO (mavo, havo, vwo)

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

MBO's met opleidingen voor dit beroep

Momenteel geen opleidingen

In Zuidoost-Brabant
van vmbo naar beroep, bedrijf en mbo