Bedrijven met dit beroep:

Laser operator

Als laser operator ben je vaak de start van het productieproces. Je leert als geen ander hoe je de machine instelt, je zorgt dat de juiste materialen zijn ingevoerd en dat de productie soepel draait.

Een laser operator werkt met laserapparatuur, die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden, zoals snijden, graveren, markeren of lassen van materialen zoals metaal, kunststof, hout, en meer. Ze moeten bekend zijn met de specifieke eigenschappen van de gebruikte laserapparatuur en ervoor zorgen dat deze correct is ingesteld voor de gewenste taak.

Waar kun je werken?
🌐 Laseroperators kunnen werkzaam zijn in verschillende sectoren, waaronder de productie van metaalproducten, elektronica, medische apparatuur, automobielindustrie, en zelfs in kunst en ambacht. Ze kunnen werken in fabrieken, werkplaatsen, onderzoekscentra of speciale laserproductiebedrijven.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Apparatuur bedienen: Laseroperators zijn verantwoordelijk voor het goed instellen en bedienen van laserapparatuur volgens de specificaties van de opdracht.
  • Onderhoud 🛠️: Regelmatig de laserapparatuur inspecteren, onderhouden en eventuele problemen oplossen om de optimale prestaties te waarborgen.
  • Kwaliteitscontrole: Uitvoeren van controles om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de kwaliteitsnormen en specificaties.
  • Veiligheid 👩‍🔧 : Op de hoogte blijven van de veiligheidsrichtlijnen met betrekking tot het gebruik van lasers en ervoor zorgen dat alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd.
  • Samenwerking: Samenwerken met ingenieurs, ontwerpers en andere productiepersoneel om te zorgen voor een soepele productie.

Over het algemeen vereist deze functie technische kennis, aandacht voor detail en vaardigheden op het gebied van probleemoplossing. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in laserapparatuur en technologie.

Interessegebied

Produceren Installeren en Energie (PIE)

Niveau

Entree, MBO 2, MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*
Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant