Bedrijven met dit beroep:

Plaatbewerker / Kantzetter

Een plaatbewerker, of kantzetter, is een gespecialiseerde vakman in de metaalindustrie die zich bezighoudt met het bewerken van plaatmetaal. Deze professional is bedreven in het gebruik van machines, zoals kantbanken, om plaatmetaal te buigen en vorm te geven volgens specificaties en tekeningen. Het werk van een plaatbewerker vereist precisie, technische vaardigheden en kennis van verschillende metalen.

Waar je kunt werken?
Plaatbewerkers kunnen werkzaam zijn in diverse sectoren, waaronder de maakindustrie, de bouwsector, de luchtvaartindustrie, en zelfs in gespecialiseerde werkplaatsen. Ze zijn te vinden in fabrieken, metaalbewerkingsbedrijven, scheepswerven en andere productieomgevingen.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Plaatmetaal buigen ๐Ÿ‘ท: Gebruikmakend van kantbanken en andere gereedschappen, buigt de plaatbewerker plaatmetaal volgens de specificaties in technische tekeningen.
  • Metaleigenschappen begrijpen: Kennis van de eigenschappen van verschillende metalen om het buigproces nauwkeurig te beheersen en vervorming te voorkomen.
  • Machines instellen en onderhouden ๐Ÿ› ๏ธ: Verantwoordelijk voor het instellen, bedienen en onderhouden van machines die worden gebruikt voor plaatbewerking.
  • Kwaliteitscontrole ๐Ÿ“: Controleren van het geproduceerde werk om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de vereiste normen en specificaties.
  • Samenwerking met ontwerpers en ingenieurs: Samenwerken met andere professionals, zoals ontwerpers en ingenieurs, om te zorgen voor de juiste uitvoering van projecten.

Interessegebied

Produceren Installeren en Energie (PIE)

Niveau

Entree, MBO 2, MBO 3, MBO 4

Bedrijven met dit beroep:

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*
Zoek
Sluit dit zoekvak.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant