Bedrijven met dit beroep:

Komende activiteit

11 januari 2024

Beveiliger

Als beveiliger zorg jij ervoor dat anderen zich veilig voelen. Je houdt een oogje in het zeil en treedt op als dat nodig is. Ben jij fit en stressbestendig?

Als beveiliger zorg je ervoor dat het op de plek waar je werkt veilig is en blijft. Je loopt of rijdt bijvoorbeeld rond en je houdt toezicht. Als je iets ziet wat niet klopt, dan kom je meteen in actie. Als er iets ernstigs gebeurt, bijvoorbeeld een ongeluk, een brand of een diefstal, dan weet je precies wat je moet doen. Je reageert snel en goed. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen omdat jij een uniform draagt. Je helpt mensen en let op de veiligheid. Het klinkt als een heel spannend beroep. Dat is het soms ook maar niet altijd. Want juist doordat jij er bent, gebeurt er vaak niet zoveel.

Waar kun je werken?
Allerlei soorten bedrijven en organisaties. Winkelbeveiliging, mobiele surveillance, portiers- en receptiediensten, particuliere alarmcentrales, advies- recherche- en schadeonderzoekbureaus, evenementenbeveiliging, of luchthavenbeveiliging.

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Je voert toegangs- en uitgangscontroles uit;
  • Je surveilleert en controleert;
  • Je treedt op bij ongewenst gedrag;
  • Je biedt service en verleent hulp als dat nodig is.

Interessegebied

Dienstverlening en Producten (D&P)

Niveau

MBO 2, MBO 3

Bedrijven met dit beroep:

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant