Bedrijven met dit beroep:

Begeleider MZ

Lijkt het je leuk om mensen, die extra aandacht nodig hebben, te helpen. Als begeleider Maatschappelijke Zorg (MZ) kom je met allerlei mensen in aanraking. Je biedt zorg en ondersteuning.

Je werkt met mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, dagbesteding of vrije tijd. Je begeleidt hen bij het zelfstandig of semi-zelfstandig wonen, werken en leven. Je werkt in een team en stelt je collegiaal op. Het is belangrijk dat je een onderzoekende houding hebt en geïnteresseerd bent in de cliënt. Je kunt goed samenwerken en je bent geduldig, initiatiefrijk en creatief. Je beschikt over inlevingsvermogen. Je bent een organisatietalent, flexibel en sociaal.

Je werkt met cliënten van allerlei leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking en cliënten van alle leeftijden met een of meerdere ziekten en/of problemen.

Waar kun je werken?
Instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd in onder andere de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorg en maatschappelijke opvang. Welzijnsinstellingen, justitiële instellingen, asielzoekerscentra en ziekenhuizen

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Je helpt bij de uitvoering van ondersteuningsplannen;
  • Je biedt ondersteuning, begeleiding en zorg aan cliënten;
  • Je begeleidt cliënten en hun naasten bij activiteiten;
  • Je helpt bij de persoonlijke verzorging, het huishouden en zelfstandig wonen;
  • Je reageert adequaat bij crisissituaties.

 

 

Interessegebied

Zorg en Welzijn (Z&W)

Niveau

MBO 3

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*
Search
Close this search box.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant