Een beroep om je vingers bij af te likken! Maak jij straks dagelijks originele, creatieve taarten en andere lekkernijen?
Als (assistent) banketbakker maak je allerlei soorten gebak en taart. Je bent erg creatief en vindt het leuk om steeds weer nieuwe lekkere dingen te bedenken en te maken. Het is afwisselend werk. Het is handmatig en ambachtelijk werk. Je past verfijnde technieken toe en complexe productiemethoden zodat er géén afwijkende banketproducten ontstaan. Je moet de producten kunnen beoordelen en kunnen signaleren wanneer producten afwijken. Vervolgens ga je analyseren wat de oorzaak van de afwijking is en ga je knelpunten oplossen. Daarnaast doe je de inkoop en de planning van het werk. Je werkt zorgvuldig en hygiënisch. Je bent een echte teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Waar kun je gaan werken?
Een ambachtelijke brood- of banketbakkerij of bij een patisserie.
Wat zijn je belangrijkste taken?
Horeca Bakkerij en Recreatie (HBR)
Entree, Geen opleiding vereist, MBO 2, MBO 3, MBO 4, VO (mavo, havo, vwo)