Bedrijven met dit beroep:

(Assistent) bakker

Ben jij gek op brood en gebak en zou je dat graag zelf maken?

Als bakker maak je diverse bakkerijproducten, zoals appeltaarten, broodjes en gebakjes, maar ook het fijnere werk behoort tot de dagelijkse taken. Je bent creatief ingesteld, en je hebt ook een klantvriendelijke instelling. De werkruimte bij de ambachtelijke bakkerij is vaak verbonden met de winkel, zodat je rechtstreeks contact met klanten hebt. Je werkt met moderne apparaten en ook handmatig. Je voert de werkzaamheden over het algemeen lopend en staand uit. Dit vereist de nodige krachtsinspanning bij het tillen, verplaatsen van grondstoffen of (platen met) deegstukken. Vroeg opstaan en in een hoog werktempo allerlei producten maken horen bij het vak. Het is niet drie uur doen over een taart zoals in programma’s als heel Holland bakt.

Waar kun je gaan werken?
Een ambachtelijke brood- of banketbakkerij, bij een patisserie of bij een groothandel afdeling brood/banket

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Je bereidt het werk voor, maakt deeg en laat het rusten;
  • Je bakt brood, taarten, koekjes en andere producten;
  • Je versiert de taarten en koekjes;
  • Je verpakt de producten zodat ze langer vers blijven;
  • Je ruimt de werkplek op en maakt schoon.

Interessegebied

Horeca Bakkerij en Recreatie (HBR)

Niveau

Entree, Geen opleiding vereist, MBO 2, MBO 3, MBO 4, VO (mavo, havo, vwo)

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

MBO's met opleidingen voor dit beroep

Search
Close this search box.

van VMBO naar MBO-Beroep-Bedrijf in Zuidoost-Brabant