Ben jij gek op brood en gebak en zou je dat graag zelf maken?
Als bakker maak je diverse bakkerijproducten, zoals appeltaarten, broodjes en gebakjes, maar ook het fijnere werk behoort tot de dagelijkse taken. Je bent creatief ingesteld, en je hebt ook een klantvriendelijke instelling. De werkruimte bij de ambachtelijke bakkerij is vaak verbonden met de winkel, zodat je rechtstreeks contact met klanten hebt. Je werkt met moderne apparaten en ook handmatig. Je voert de werkzaamheden over het algemeen lopend en staand uit. Dit vereist de nodige krachtsinspanning bij het tillen, verplaatsen van grondstoffen of (platen met) deegstukken. Vroeg opstaan en in een hoog werktempo allerlei producten maken horen bij het vak. Het is niet drie uur doen over een taart zoals in programma’s als heel Holland bakt.
Waar kun je gaan werken?
Een ambachtelijke brood- of banketbakkerij, bij een patisserie of bij een groothandel afdeling brood/banket
Wat zijn je belangrijkste taken?
Horeca Bakkerij en Recreatie (HBR)
Entree, Geen opleiding vereist, MBO 2, MBO 3, MBO 4, VO (mavo, havo, vwo)