Bedrijven met dit beroep:

Assemblage medewerker / operator (food)

Als assemblage medewerker of operator in de foodsector werk je in een fabriek of productielijn waar eten en drinken wordt gemaakt en verpakt. Je zorgt ervoor dat de machines goed werken, stelt ze in en controleert of alles volgens de regels verloopt. Je werkt in een team en zorgt ervoor dat het productieproces soepel en hygiënisch verloopt.

Waar kun je werken?
Je kunt bijvoorbeeld werken bij een voedingsmiddelenfabriek, zoals een bakkerij, zuivelfabriek of snackproductiebedrijf. Ook bedrijven die zich richten op drankproductie, vlees- en groenteverwerking of distributiecentra voor voedselproducten bieden vaak werkplekken voor assemblage medewerkers of operators.

Welke vaardigheden moet je bezitten?

  • Nauwkeurig werken;
  • Technisch inzicht;
  • Hygiënisch werken;
  • Samenwerken;
  • Snel schakelen.

 
Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Bedienen en instellen van machines in de productielijn;
  • Controleren van de kwaliteit en hygiëne van producten;
  • Verpakken en klaarmaken van voedselproducten voor verzending;
  • Oplossen van kleine storingen en melden van problemen;
  • Werken volgens veiligheids- en hygiëneregels.

Interessegebied

Economie en Ondernemen (E&O)

Niveau

Entree, Geen opleiding vereist, MBO 2, VO (mavo, havo, vwo)

Bedrijven met dit beroep:

Kans op werk

Stel je vraag over dit beroep

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Omschrijf je vraag*

MBO's met opleidingen voor dit beroep

In Zuidoost-Brabant
van vmbo naar beroep, bedrijf en mbo